Vrhunske sirovine i oprema za proizvodnju slatkiša i sladoleda.
  • lanBS
    • lanEN
logo
  • Početna
  • O nama
  • Ponuda proizvoda
    • Sladoled
    • Slastičarstvo
    • Oprema
  • Aktuelnosti
  • Kontakt
PRETRAGA

Gelarto

Sirovine za slastičarstvo i sladoledarstvo, te vrhunska oprema



Sladoled

U okviru našeg prodajnog asortimana za sladoled nudimo baze za sladoled, praškasti sladoledi za hladnu pripremu, preljeve i još mnogo toga.





BAZE ZA SLADOLED


Proizvod Opis Pak. Doziranje
Pannagel Baza za brzu pripremu sladoleda, s temeljnim okusom koji pojačava mliječne paste. 2 kg 50 g/l
Panna 50 Nova baza koja se koristi za toplu i hladnu pripremu. Vrlo je kompaktna, kremasta i toplog i delikatnog okusa. 1,50 kg 50 g/l
Diamante 50 Meka i kremasta baza s blagim okusom mlijeka 2 kg 50 g/l
Vittoria 50 Izrazito kompaktna i kremasta baza, toplog okusa. 2 kg 50 g/l
Venezia 100 Baza toplog i punog okusa, bogate strukture. Ne sadrži hidrogenizirane masnoće. 1,50 kg 100 g/l
Matilde 100  Baza za izradu mliječnog sladoleda koja sadrži veći % masnoća i niski % mliječnih proteina što daje bogat okus i kremastost sladoledu 1,50 kg 100 g/l
Frutossa 50 Baza razvijena za voćni sladoled. Daje kremastu strukturu i pojačava okus voća. 2 kg 50 g/l



Praškasti sladoledi za hladnu pripremu


Proizvod Opis Pak. Doziranje
Limun 50 Kompletan proizvod sa stabilizatorima za proizvodnju osvježavajućeg sladoleda okusom  limuna 2 kg 50 g/l
Jogurt 30 Čuveni PreGel sladoled s okusom jogurta 1,50 kg 30 g/kg
Cheescake PreGel sladoled sa okusom sira 1,50 kg 40 g/kg
Chocolate 100 Kompletan sladoled za pripremu, okusa čokolada 1,50 kg 100 gr/l



Poboljšivači strukture


Proizvod Opis Pak. Doziranje
Vellutina Emulgator za sladoled i semifreddo. Sladoledu daje mekođu i kremastost. 5 kg 4-6 g/kg
Neutro Stabilizatopr sa snažnim učinkom za toplu i hladnu pripremu 2 kg 4 g/l
Piucremoso Poboljšivač strukture sladoleda, za toplu i hladnu pripremu. Čini sladoled kremastijim 1,2 kg 20-30g/kg
Proteingel Popboljšivač strukture (proteini) koristi se za toplu pripremu, idealan za pravljenje planina. 1,5 kg 20-40g/kg
Fibraplus Poboljšivač strukture sladoleda, za toplu i hladnu pripremu. Produžava svježinu sladoleda (vlakna) 1,5 kg 15 g/kg



Voćne paste


Proizvod Pak. Doziranje
Višnja 3 kg 30-70 g/kg
Ananas 3 kg 30-70 g/kg
Banana C 3 kg 30-70 g/kg
Narandža C 3 kg 30-70 g/kg
Borovnica C 3 kg 30-70 g/kg
Šumsko voće 3 kg 30-70 g/kg
Malina 3 kg 30-70 g/kg
Dinja 3 kg 30-70 g/kg
Zelena jabuka 3 kg 30-70 g/kg
Menta 3 kg 30-70 g/kg
Jagoda C 3 kg 30-70 g/kg
Kivi C 3 kg 30-70 g/kg
Mango ACE 3 kg 30-70 g/kg
Mango Alphonso N 3 kg 30-70 g/kg
Crvena narandža 3 kg 30-70 g/kg



Tradicionalne mliječne paste


Proizvod Pak. Doziranje
Američki kikiriki 2,5 kg 120 g/l
Slani kikiriki 2,5 kg 120 g/l
Mliječni karamel 1,30 kg 20-35 g/kg
Karamel 6 kg 20-35 g/kg
Coffe Costa d Oro 3 kg 100 g/kg
Ciambella 3 kg 100 g/kg
Čokolada lješnjak 6 kg 100 g/kg
Gianduia 6 kg 100 g/kg
Bijela čokolada 5 kg 70 g/kg
Kokos 5 kg 100 g/kg
Biscotto 3 kg 25-70 g/kg
Lješnjak sa granulama 5 kg 70 g/kg
Prontočok čokolada 6 kg 100 g/kg
Punč sa cijelim grožđicama 3 kg 70 g/kg
Tiramisu 5 kg 80 g/kg
Tiramisu Venetiano 3 kg 80 g/kg
Pistacio 6 35 g/kg
Pistacio primavera 3 100 g/kg
Malaga C 6 100 g/kg
Vanilija N 6 25-35 g/kg
Vanilija antica 3 25-35 g/kg
Gran straciatella 0,9 50 g/kg
Gran straciatella 5 50 g/kg
Plavo nebo 3 35 g/kg
Otto caramel biscotto 3 100 g/kg
Orah pasta 6 100 g/kg
Crna čokolada 1,75 700 g/l
Pita od jabuka 3 –



OSTALO


Preljevi – linija preljeva sa preko 30% voćnog sadržaja u bocama od 1 kg


Umaci za sladoled – Arabeschi, delikatesni proizvodi za ukrašavanje sladoleda

Korneti za sladoled


Razno





Vrhunske sirovine i oprema za proizvodnju slatkiša i sladoleda.
Kod nas možete pronaći samo najbolje. Uvijek.


© 2019 Gelarto d.o.o. - info@sladoled.ba - +387 33 685 076 - Želimira Vidovića Kelija 4C, 71 000 Sarajevo